pentru programari la consultatii, va rugam sa ne contactati:
0264-484 555
Formular pentru contact si programari online:
Nume:
Telefon:
E-mail:
Mesaj:
 

Metode de diagnostic pentru spondiloze

Centrul nostru medical dispune de metode moderne de diagnostic pentru spondiloze, si toate afectiunile coloanei vertebrale. Cel mai adesea in diagnosticul spondilozelor si durerilor de coloana vertebrala folosim metoda imagistica numita termografie medicala. Atunci cand este cazul, termografia este dublata de ecografia 3D pentru a obtine un diagnostic corect si precis.

Ce este termografia medicala?

Termografia medicala este o metoda imagistica de scanare in infrarosu. Practic, cu ajutorul termografului medical se "fotografiaza" o anumita zona din corpul pacientului si se obtin informatii valoroase referitoare la posibilele afectiuni care ar putrea afecta zona respectiva. Termograful lucreaza in spectrul de lumina infrarosie si capteaza radiatia infrarosie emisa de zonele calde ale corpului uman.

In continuare aceste informatii sunt analizate de medicul specialist si se poate pune un diagnostic precis al bolii si se poate stabili stadiul in care se afla aceasta boala. Tot pe baza datelor termografice se poate stabili cel mai potrivit tratament in cazul fiecarui pacient in parte. De asemenea, imaginile termografice se stocheaza si se poate determina in timp eficienta tratamentului aplicat.

Avantajele termografiei:

  • Termograful nu iradiaza pacientul (cel mai mare avantaj), spre deosebire de celelalte metode imagistice medicale, foarte iradiante (Radiografia, RMN si Tomografia computerizata)
  • Se poate efectua pacientilor de orice varsta si in orice situatie (inclusiv la gravide)
  • Se poate repeta ori de cate ori e nevoie (tocmai pentru ca nu iradiaza)
  • Ajuta atat in diagnosticul cat si in tratamentul multor boli
  • Prin faptul ca aparatul este deosebit de sensibil se poate determina in avans posibilitatea de aparitie a unei anumite boli (sesizeaza degradarea zonei sau a organului respectiv si indica riscul de imbolnavire cu mult timp inainte de aparitia primelor simptome)
  • Cu ajutorul termografiei se poate stabili numarul de sedinte necesare pentru tratament
  • Ofera precizie in tratament
  • Cu ajutorul termografiei se poate urmari si aprecia efectul tratamentului aplicat si se poate determina cand trebuie repetat
  • Termografia este mai ieftina si mai usor de efectuat decat celelalte metode imagistice

De multe ori pacientii diagnosticati prin metoda imagistica a termografiei medicale au confirmat ca diagnosticul pus prin termografie a fost identic cu cel pus de alti medici specialisti prin metode radiologice (raze X, tomografie computerizata) sau prin examen RMN (Rezonanta Magnetica Nucleara).

Spre deosbire de aceste examene radiologice sau RMN, termografia are avanteje incontestabile: nu iradiaza, nu are limita de expuneri, se poate face usor si la un cost scazut. Exista doar niste conditii pe care pacientii trebuie sa le respecte inainte de a incepe consultatia propriu-zisa. Mai multe detalii despre termografia medicala puteti afla vizitand site-ul www.termografie-ecografie.com

 
schita coloanei vertebrale - vertebre si discuri intervertebrale