pentru programari la consultatii, va rugam sa ne contactati:
0264-484 555
Formular pentru contact si programari online:
Nume:
Telefon:
E-mail:
Mesaj:
 

Spondiloza lombara

Spondiloza lombara este o afectiune degenerativa care apare la nivelul coloanei vertebrale lombare. In centrul nostru medical folosim termografia medicala pentru a pune in evidenta existenta si stadiul de evolutie al spondilozei lombare si pentru a stabili tratamentul ce trebuie urmat. Din punct de vedere termografic spondiloza lombara are 5 stadii de evolutie:

Spondiloza lombara in stadiul 1 - local

procesul degenerativ are loc  la nivelul unui singur disc intervertebral iar durerea resimtita este locala, de mai mica sau mai mare intensitate. Un tratament corect aplicat inca din aceasta faza de evolutie are foarte mari sanse de reusita intr-un timp relativ scurt.

 

Spondiloza lombara in stadiul 2 - miotonic

procesul patologic se extinde la mai multe discuri intervertebrale, fiind iritati muschii paravertebrali din zona respectiva, muschi care se contracta si determina aparitia durerii. In acest stadiu durerea este mai intensa, de mai lunga durata si afecteaza o zona mai extinsa. Un tratament corespunzator efectuat in aceasta faza ofera de asemenea sanse mari de vindecare totala. 

 

Spondiloza lombara in stadiul 3 - iritativ

in aceasta faza, procesul patologic avanseaza si cuprinde radacina nervilor care pleaca de la nivelul coloanei vertebrale lombare, in special nervul sciatic. In acest stadiu recuperarea in urma tratamentului este mai  anevoioasa dar posibila. De aceea, sfatul nostru este acela de a nu astepta ca situatia sa se rezolve de la sine, pentru ca boala nu regreseaza ci evolueaza spre stadii tot mai avansate

 

Spondiloza lombara in stadiul 4 - radicular

procesul se extinde de-a lungul radacinilor nervoase afectate si durerea radiaza la mare distanta de zona coloanei lombare, putand ajunge pana la nivelul piciorului si chiar pana la nivelul talpii. In acest stadiu sciatica se agraveaza si se extinde ca suprafata, manifestandu-se cu tot mai multe simptome. 

 

Spondiloza lombara in stadiul 5 - atrofic

in acest stadiu de evolutie toate fenomenele degenerative se accentuiaza si simptomele se agraveaza. Pe termograma apare o zona hipotermica, lateral de coloana, semn al scaderii temperaturii locale si al agravarii distrugerii structurilor locale (zona albastra din imaginea de mai jos)

 

Cum se pune diagnosticul in spondiloza lombara ?

Ca si in cazul spondilozei cervicale, o metoda foarte buna de diagnostic este termografia medicala. Aceasta prezinta mai multe avantaje, printre care amintim faptul ca nu iradiaza, ofera date foarte  valoroase atat la diagnosticare cat si pe parcursul tratamentului, permite aplicarea tratamentului intr-un mod foarte precis, infiltratiile cu remedii homeopate facandu-se sub control termografic.

Pentru a exemplifica metoda de diagnostic si evolutia starii de sanatate a pacientului in urma tratamentului aplicat in centrul nostru medical, va prezentam 2 imagini sugestive reprezentand 2 imagini termografice efectuate aceluiasi pacient: prima efectuata la inceputul tratamentului, iar cea de-a 2-a dupa 12 zile de la inceperea tratamentului pentru spondiloza lombara.


imagine termografica #1: Spondiloza lombara stadiul 4 la inceputul tratamentului
 

 


imagine termografica #2: Spondiloza lombara dupa 12 zile de tratament

 

De asemenea, va invitam sa urmariti un scurt material filmat despre spondiloza lombara si complicatiile ei:

Ce tratament se aplica in cazul spondilozei lombare ?

In cadrul centrului nostru medical aplicam cu rezultate foarte bune un tratament de recuperare pe baze naturiste. Acesta consta in efectuarea unor sedinte complexe de recuperare medicala in care intra reflexoterapia, kinetoterapia si masajul medical care pregatesc pacientul pentru infiltratiile facute sub scanare termografica. Prin folosirea termografului medical in tratament, precizia si eficacitatea acestuin tratament creste foarte mult.

Numarul de sedinte de tratament necesare se stabileste doar dupa consultatie, atunci cand se pune diagnosticul corect si se face un plan de tratament. Sedintele de tratament se fac la inceput zilnic dupa care se trece la sedintele de intretinere de una pe saptamana, pentru ca procesul de regenerare sa continue si in final sa se obtina rezultatul dorit.

Daca aveti probleme cu coloana vertebrala in general si cu cea lombara in special, va asteptam la centrul nostru medical pentru un tratament de specialitate bazat pe mijloace naturiste, nedaunatoare, cu efecte regenerative si a carui eficacitate este de necontestat.

Programari la consultatii. Beneficiati acum de reduceri promotionale !

Pentru programari la tratament va rugam sa ne contactati la numerele de telefon din pagina de contact. Ne puteti trimite de asemenea pe adresa noastra de email orice intrebari referitoare la cazul dvs. si la modalitatile de tratament pe care vi le putem oferi. Nu uitati sa va generati un cod de reduceri de pe site-ul medreflexline.ro pentru a beneficia de oferta noastra destinata vizitatorilor online [click aici pentru pagina cu generatorul de coduri de reducere]
imaginea coloanei vertebrale - vertebre si discuri intervertebrale