pentru programari la consultatii, va rugam sa ne contactati:
0264-484 555
Formular pentru contact si programari online:
Nume:
Telefon:
E-mail:
Mesaj:
 

Spondiloza dorsala

Ce este spondiloza dorsala?

Coloana vertebrala dorsala este compusa din 12 vertebre dorsale sau toracale care au intre ele discurile intervertebrale. Si in cazul coloanei vertebrale dorsale, din multiple cauze pot sa apara precese degenerative care urmeaza acelasi tipar descris la celelalte tipuri de spondiloza care se manifesta la alte segmente ale coloanei vertebrale. Un amanaunt foarte interesant este faptul ca exista situatii in care leziunile degenerative ale coloanei dorsale apar in urma bolii Sheuermann. Aceasta boala apare mai ales la baietii de 14—18 ani si duce la modificari ale coloanei vertebrale dorsale. Astfel apar :

  • suferinte ale zonei de crestere osteo-cartilaginoase a platourilor vertebrale
  • modificari de inaltime ale corpilor vertebrali
  • hernii de disc intraspongioase
  • osteofite care se dezvolta la marginea corpilor vertebrali
  • deformarea mai multor corpi vertebrali, care duce la cifoza dorsala si dureri in zona coloanei vertebrale dorsale

Daca cineva a ajuns in acest punct si nu se trateaza corespunzator, boala avanseaza si se ajunge la Sindromul Forestier (numit si spondiloza hiperostozanta).  Este afectata cu predilectie coloana toracala inferioara. In aceasta boala, osteofitele se dezvolta exagerat de mult si se unesc intre ele formand adevarate punti osoase groase, intervertebrale, verticale.

Diagnosticul spondilozei dorsale

Centrul medical MEDREFLEX LINE foloseste in diagnostic scanarea termografica si ultrasonografica. Aceste metode imagistice permit localizarea cu precizie a afectiunii, determina aria de extindere a ei si stabilesc stadiul evolutiv al bolii, lucruri care sunt extrem de utile in stabilirea ulterioara a modului in care trebuie sa se desfasoare sedintele de recuperare medicala.

Spondiloza dorsala - imagine termografica

Spondiloza dorsala - imagine termografica

Spondiloza dorsala - imagine obtinuta prin termografie

Tratamentul spondilozei dorsale

Prin sedintele de recuperare medicala care se fac in centrul nostru medical si de care puteti beneficia, se urmareste si se obtine regenerarea coloanei vertebrale dorsale, singura situatie in care tot statutul bolnavului de spondiloza dorsala se poate modifica si el poate sa-si reia viata lui normala.

Componenta si modul de realizare a acestor sedinte de recuperare medicala vi se vor explica la momentul potrivit, in fiecare caz in parte, dupa scanarea termografica, pornind de la datele foarte importante pe care le aduce aceasta scanare. Si tot cu ajutorul ei se poate urmari si eficacitatea tratamentului aplicat.

Programari la consultatii. Beneficiati acum de reduceri promotionale !

Pentru programari la tratament va rugam sa ne contactati la numerele de telefon din pagina de contact. Ne puteti trimite de asemenea pe adresa noastra de email orice intrebari referitoare la cazul dvs. si la modalitatile de tratament pe care vi le putem oferi. Nu uitati sa va generati un cod de reduceri de pe site-ul medreflexline.ro pentru a beneficia de oferta noastra destinata vizitatorilor online [click aici pentru pagina cu generatorul de coduri de reducere]




imaginea coloanei vertebrale - vertebre si discuri intervertebrale