pentru programari la consultatii, va rugam sa ne contactati:
0264-484 555
Formular pentru contact si programari online:
Nume:
Telefon:
E-mail:
Mesaj:
 

Spondiloza cervicala

Centrul medical MEDREFLEX LINE a acumulat o mare experienta in tratarea spondilozei cervicale prin metode naturiste. Pe langa faptul ca aceste metode sunt foarte eficiente, ele nu au efecte adverse si sunt foarte bine suportate de catre majoritatea pacientilor. Am avut mai multi pacienti care nu puteau face alt tip de tratament din cauza altor afectiuni pe care le aveau (boli de inima, hipertensiune arteriala, boli de ficat, de rinichi si altele). Acestia si-au gasit in metodele noastre naturiste de tratament o rezolvare favorabila a bolii lor, deoarece le-au suportat foarte bine. De aceea va recomandam cu caldura aceste metode de recuperare medicala, care s-au dovedit foarte sanatoase si foarte eficiente .

Ce este spondiloza cervicala?

Spondiloza cervicala este un proces degenerativ care afecteaza zona cervicala a coloanei vertebrale, mai exact structurile vertebrale si  paravertebrale cervicale. In cadrul centrului nostru medical, pentru diagnosticarea si tratamentul spondilozei cervicale folosim termografia medicala. Prin aceasta metoda putem pune in evidenta foarte clar stadiul in care se afla boala si se poate stabili tratamentul care trebuie urmat mai departe.

Din punct de vedere termografic, spondiloza cervicala are 5 stadii de evolutie:

Spondiloza cervicala stadiul 1 - imagine termograficaStadiul 1 - local al spondilozei cervicale

Este faza in care procesul de degradare incepe la nivelul discului intervertebral, deci exista fenomene localizate doar la nivelul unui disc. Se poate spune ca in acest stadiu avem doar o discopatie.

Simptomele care apar in acest stadiu al spondilozei se rezuma la o durere de mai mica sau mai mare intensitate, localizata doar la nivelul discului bolnav (discopatie). Ar fi foarte bine daca cei care simt o asemenea durere s-ar prezenta imediat la medic pentru o scanare termografica, pentru un diagnostic corect si un tratament corespunzator. In aceasta etapa, recuperarea este mai rapida si mai putin costisitoare.

Spondiloza cervicala in stadiul 2 - imagine termograficaSpondiloza cervicala in stadiul 2 , miotonic

In aceasta faza, procesele degenerative cuprind doua sau mai multe discuri intervertebrale, precum si structurile adiacente. Procesul depaseste zona coloanei cervicale si cuprinde si musculatura paravertebrala, de aici si denumirea de "miotonic".

In acest stadiu al spondilozei cervicale durerea este de mai mare intensitate si cuprinde o zona mai extinsa, de obicei coborand pana la nivelul vertebrei C7. Daca nu se intervine cu un tratament in aceasta faza, boala isi continua drumul, afectand structura si rezistenta coloanei vertebrale cervicale si se ajunge in stadiul 3.

Spondiloza cervicala in stadiul 3 - imagine termograficaSpondiloza cervicala in stadiul 3, iritativ

In aceasta etapa a spondilozei sunt afectati si nervii care pleaca de la nivelul coloanei vertebrale cervicale, dupa cum se vede in imaginea termografica alaturata. Durerea creste in intensitate si se extinde spre regiunea umerilor. In acest stadiu lucrurile se complica si apar noi afectiuni si anume:

  • Sindromul muschilor scaleni
  • Periartrita scapulohumerala
  • Distonia neurovegetativa
  • Sindromul Reino
  • Hipertensiunea arteriala
     

Din pacate sunt persoane care nici macar in aceasta faza nu merg la medic, ci tot asteapta si sufera, iar boala isi continua drumul si ajunge in stadiul urmator.

Spondiloza cervicala in stadiul 4 - imagine termograficaSpondiloza cervicala in stadiul 4, radicular

In acest stadiu, in spondiloza cervicala apare fenomenul de compresiune a radacinilor nervoase care pleaca de la nivelul coloanei cervicale, ceea ce inseamna ca simptomalogia se raspandeste pe toata zona care e enervata de radacina nervoasa respectiva. Daca e vorba de afectarea radacinilor nervoase de la nivelul C1 - C3, se dezvolta Sindromul de insuficienta circulatorie vertebrobazilara (ICVB ). Daca spondiloza cervicala ajunsa in stadiul 4 este tratata superficial, necorespunzator si prea tarziu, ea de obicei avanseaza si trece in stadiul :

Spondiloza cervicala in stadiul 5 - imagine termograficaSpondiloza cervicala in stadiul 5, numit si atrofic

In acest stadiu al spondilozei apar disfunctii trofice ale segmentului vertebral afectat. Toata simptomatologia pomenita mai inainte se accentueaza, se agraveaza si de cele mai multe ori se ajunge la complicatii. Intre cele 3 segmente ale coloanei vertebrale - cervical, toracal si lombar, pot exista diferente in ceea ce priveste dezvoltarea spondilozei. Intr-un segment vertebral, spondiloza poate fi intr-un anumit stadiu de dezvoltare, in timp ce in altul poate sa fie intr-un stadiu mai avansat, sau invers, sa nu fi ajuns inca in acel stadiu. Acest lucru depinde de gradul in care este solicitat organismul de-a lungul anilor.

Cum se diagnosticheaza spondiloza cervicala?

O metoda excelenta de diagnosticare, precisa, neiradianta si foarte avansata ca numar si tip de informatii pe care le aduce, este Termografia. Pentru a afla mai multe detalii despre aceasta metoda, va invitam sa cititi pagina care prezinta mai pe larg metodele de diagnostic pe care le folosim in cadrul centrului nostru medical: diagnosticul spondilozei

Cum se trateaza spondiloza cervicala?

Trebuie cunoscut faptul ca spondiloza cervicala odata instalata nu se va vindeca fara un tratament corespunzator. Boala avanseaza dintr-un stadiu in altul si se va ajunge in situatia in care recuperarea va fi foarte anevoioasa si foarte costisitoare. De aceea, este important sa va prezentati la medic inca de la primele semne ale bolii.

In centrul medical MEDREFLEX LINE folosim o metoda foarte avansata si foarte eficace de tratament, care pe langa toate avantajele pe care le prezinta (precizie, eficacitate, efect regenerativ asupra coloanei cervicale) mai are un mare avantaj, care face din ea o metoda cu adevarat revolutionara, si anume acela ca nu are efecte adverse, secundare, deci nu dauneaza altor regiuni sau organe. Aceasta metoda respecta principiul stabilit inca din antichitate: "primum non nocere", adica in primul rand sa nu faca rau, care este un principiu fundamental al medicinei. Exista si alte metode de tratament pe care le practica alte centre medicale si care se axeaza doar pe reducerea durerii provocate de spondiloza cervicala. Un tratament corect inseamna reducerea durerii prin eliminarea cauzei durerii, si acest lucru nu se poate face decat prin regenerarea structurilor deteriorate, lucru pe care il urmarim in cadrul centrului nostru medical.

Dar in ce consta concret aceasta metoda de tratament? Se aplica sedinte complexe de recuperare medicala din care fac parte: reflexoterapia, masajul medical, care pe langa faptul ca prin ele insele au un efect curativ, mai au un efect pozitiv: pregatesc terenul pentru infiltratiile cu produse naturiste cu efect regenerativ, care se fac cu o precizie foarte mare si cu un randament foate bun, sub stricta supraveghere termografica. Termograful nu numai ca permite aplicarea unei metode foarte avansate de tratament, de-a dreptul revolutionara, dar da si posibilitatea de a verifica eficacitatea tratamentului aplicat.

Pentru a exemplifica efectul tratamentului pe care il aplicam, va prezentam 2 termograme efectuate aceluiasi pacient: prima efectuata la inceputul tratamentului, iar cea de-a 2-a dupa 12 zile de la inceperea tratamentului pentru spondiloza cervicala.

Termograma - spondiloza cervicala la inceputul tratamentului
termograma #1
Data efectuarii termogramei: 06.12.2010
Diagnostic: Spondiloza cervicala aflata in stadiul 3 iritativ

 

Termograma - spondiloza cervicala dupa 12 zile de la inceperea tratamentului
termograma #2
Data efectuarii termogramei: 18.12.2010
Diagnostic: Spondiloza cervicala cu imagine
corespunzatoare fiziologic stadiului 1 de evolutie

Numarul de sedinte de tratament se stabileste la scanarea termografica, in functie de gravitatea bolii. La inceput sedintele se fac zilnic, in numarul indicat de medic, apoi se trece la sedintele de intretinere, facute in numar de una pe saptamana pentru a da posibilitatea coloanei sa se regenereze cat mai bine. Acum sunteti de acord ca este foarte important momentul in care va prezentati la medic si in care se incepe tratamentul? Nu e tot una daca tratamentul spondilozei cervicale este inceput in stadiul 1 sau in stadiul 5 de evolutie a bolii.

Programari la consultatii. Beneficiati acum de reduceri promotionale !

Pentru programari la tratament va rugam sa ne contactati la numerele de telefon din pagina de contact. Ne puteti trimite de asemenea pe adresa noastra de email orice intrebari referitoare la cazul dvs. si la modalitatile de tratament pe care vi le putem oferi. Nu uitati sa va generati un cod de reduceri de pe site-ul medreflexline.ro pentru a beneficia de oferta noastra destinata vizitatorilor online [click aici pentru pagina cu generatorul de coduri de reducere]
imaginea coloanei vertebrale - vertebre si discuri intervertebrale