pentru programari la consultatii, va rugam sa ne contactati:
0264-484 555
Formular pentru contact si programari online:
Nume:
Telefon:
E-mail:
Mesaj:
 

Spondilita anchilozanta

Spondilita anchilozanta este o boala inflamatorie cronica ce afecteaza atat coloana vertebrala cat si articulatiile periferice. De obicei aceasta boala este evolutiva. Deoarece in aceasta boala sunt afectate si articulatiile sacroiliace (aproape in toate cazurile), ea mai e numita si o sacroileita.

Spondilita anchilozanta este o spondilartrita seronegativa (numele ei provine de la lipsa factorului reumatoid din serul bolnavilor).
Este mai des intalnita la barbati decat la femei si apare mai frecvent intre 15 si 30 ani. Spondilita anchilozanta este foarte rar intalnita inainte de 15 ani si dupa 50 ani. Boala are si o predispozitie genetica, rudele celui bolnav facand spondilita anchilozanta mult mai frecvent decat restul populatiei.

Simptomele spondilitei anchilozante

Boala poate debuta prin dureri lombosacrate, de tip central, sau prin dureri localizate la nivelul articulatiilor periferice. Mai pot exista si cazuri in care boala debuteaza prin dureri localizate in ambele sectoare aratate mai sus.

Durerile lombosacrate apar mai ales in a doua jumatate a noptii, au un caracter inflamator si trezesc bolnavul din somn.
Aceste dureri sunt prezente si la trezirea din somn si sunt insotite de o redoare sau intepenire. Dureaza de obicei peste o ora pana ce bolnavul isi mai revine. Durerile lombosacrate pot iradia de-a lungul coapsei, cand spre un picior, cand spre altul, realizand asa numita sciatica “in bascula“.

Spondilita anchilozanta poate determina dureri puternice, a caror durata se poate intinde si peste 3 luni de zile in lipsa tratamentul adecvat. Fara un tratament corespunzator, spondilita anchilozanta poate duce intr-un numar de ani mai mare sau mai mic, la anchilozarea completa a coloanei vertebrale.

Ceea ce este foarte important de precizat e ca spondilita anchilozanta, pe langa manifestarile descrise, duce si la tulburari si afectarea altor organe ale corpului omenesc. Astfel, pot sa apara:

 • afectarea oculara: irita, uveita
 • afectarea cardiovasculara
  • tulburari de conducere
  • insuficienta aortica
  • cardiomegalie (inima marita)
  • crize de angina pectorala
 • afectare pulmonara
  • procese infiltrative
  • fibroza pulmonara (tuse, expectoratie, dispnee - adica lipsa de aer)
  • chisturi ce apar in tesutul pulmonar (se pot suprainfecta)
 • amiloidoza
 • afectarea renala
 • manifestari neurologice - apare Sindromul de coada de cal (incontinenta urinara, impotenta sexuala, hipoestezie perineala, abolirea reflexelor achileene)

Diagnosticarea spondilitei anchilozante

In cadrul centrului nostru medical in punerea diagnosticului de spondilita anchilozanta folosim cu succes termografia medicala. Prin datele si informatiile foarte valoroase pe care le ofera, scanarea termografica este si in cazul spondilitei anchilozante, extrem de utila.
Procesul patologic predominant in spondilita anchilozanta este inflamatia, pe care termograful o sesizeaza foarte bine inca din faza de debut, oferind date extrem de valoroase pentru tratament. Aceste informatii permit luarea celor mai bune decizii si faciliteaza urmarirea rezultatelor obtinute in urma tratamentului aplicat.

Tratamentul spondilitei anchilozante

Cheia tratarii spondilitei anchilozante consta in a tine sub control procesul inflamator. Cum facem noi acest lucru? Centrul medical MEDREFLEX LINE are o metoda de tratament care se bazeaza foarte mult pe utizarea termografului. Tipul de tratament se alege in urma scanarii termografice. Sedintele de recuperare medicala pot fi diferite in functie de fiecare caz in parte si de aceea informatiile pe care le ofera termograful medical sunt extrem de importante in tratament. In urma scanarii va putem explica ce fel de tratament ar trebuii sa urmati, cate sedinte de tratament ar trebui facute pentru o recuperare totala si in ce constau aceste sedinte de tratament.

Pentru programari la tratament va rugam sa ne contactati la numerele de telefon din pagina de contact. Ne puteti trimite de asemenea pe adresa noastra de email orice intrebari referitoare la cazul dvs. si la modalitatile de tratament pe care vi le putem oferi. Nu uitati sa va generati un cod de reduceri de pe site-ul medreflexline.ro pentru a beneficia de oferta noastra destinata vizitatorilor online [click aici pentru pagina cu generatorul de coduri de reducere]
imaginea coloanei vertebrale - vertebre si discuri intervertebrale