pentru programari la consultatii, va rugam sa ne contactati:
0264-484 555
Formular pentru contact si programari online:
Nume:
Telefon:
E-mail:
Mesaj:
 

Sindromul Tietze

Sindromul Tietze se manifesta ca o sensibilitate si apoi ca o durere la nivel toracic, in zona de jonctiune a coastelor cu cartilajele lor, sau a coastelor cu sternul.  Din acest motiv mai este denumit si sindrom de jonctiune costocondrala. De asemenea mai este intalnit si sub denumirea de condrita costala (condrita = inflamatia cartilajului)

Durerea este localizata la nivelul jonctiunii coastelor 2 si 3 cu sternul, sau la jonctiunea dintre partea osoasa si partea cartilaginoasa a coastelor.

De multe ori sindrumul Tietze se diagnosticheaza ca o costocondrita, insa cele doua afectiuni sunt distincte. Sindromul Tietze de obicei are un debut brusc, care se manifesta cu o durere toracica iradianta spre membre sau umeri si care dureaza cateva saptamani. Sindromul Tietze este insotit de edem localizat in zona dureroasa, la jonctiunea dintre coaste si stern.

Sindromul Tietze este o afectiune destul de rara, astfel incat de multe ori medicii nu o iau in considerare de la inceput si cauta sa excluda alte afectiuni ma grave care pot sa genereze aceleasi simptome. Totusi, odata ce diagnosticul de sindrom Tietze este pus corect, pacientul va putea beneficia de un tratament corespunzator care sa-i reduca durerile si sa-i usureze viata.

Cauzele aparitiei sindromului Tietze

In cazul sindromului Tietze vorbeam de o durere la nivelul pieptului care de multe ori poate sa fie derutanta chiar si pentru medicii cu mare experienta in domeniu. Aceasta durere poate avea mai multe cauze :

 • un traumatism toracic de diferite tipuri si cauze
 • o uzura a articulatiei sterno-costale in urma efortului sau datorita varstei
 • o inflamatie a cartilajului costal ( poate avea de asemenea diferite cauze )
 • de multe ori cauza poate sa ramana necunoscuta

Alte cauze posibile ale sindromului Tietze:

 • angina pectorala
 • infarctul miocardic
 • pericardita
 • zona zoster
 • pneumonia
 • litiaza biliara
 • refluxul gastro-esofagian

Sfaturi de urmat in cazul in care aveti simptomele sindromului Tietze

Durerea aparuta la nivelul pieptului nu trebuie ignorata. Persoana care simte o asemenea durere trebuie sa apeleze de urgenta la medic pentru investigatii suplimentare. Bolile trebuie excluse pe rand in functie de gradul lor de risc. Prima data trebuie avute in vedere posibile afectiuni cardio-vasculare. Daca la nivelul cordului totul este in regula, se vor avea in vedere si celelalte posibile cauze ale durerii in piept. Una dintre aceste cauze este sindromul Tietze. Cu ajutorul termografului medical de care dispunem la Centrul medical Medreflex Line, putem diagnostica si trata eficient acest sindrom.

Diagnosticul si tratamentul sindromului Tietze

In Centrul Medical Medreflex Line diagnosticul Sindromului Tietze se bazeaza pe un consult clinic, pe examenul obiectiv si pe investigatiile imagistice (termografie si ecografie).

Tratamentul acestui sindrom Tietze se bazeaza numai pe metode naturiste. Componenta sedintelor de tratament de recuperare medicala se stabileste in urma scanarilor termografice si ecografice. In urma acestor investigatii se stabileste  numarul de sedinte de tratament necesare,  in functie de gravitatea bolii. In urma consultatiei si a scanarilor efectuate, veti primi toate explicatiile legate de boala si de tratamentul care trebuie urmat.

Programari la consultatii. Beneficiati acum de reduceri promotionale !

Pentru programari la tratament va rugam sa ne contactati la numerele de telefon din pagina de contact. Ne puteti trimite de asemenea pe adresa noastra de email orice intrebari referitoare la cazul dvs. si la modalitatile de tratament pe care vi le putem oferi. Nu uitati sa va generati un cod de reduceri de pe site-ul medreflexline.ro pentru a beneficia de oferta noastra destinata vizitatorilor online [click aici pentru pagina cu generatorul de coduri de reducere]


Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala
imaginea coloanei vertebrale - vertebre si discuri intervertebrale