pentru programari la consultatii, va rugam sa ne contactati:
0264-484 555
Formular pentru contact si programari online:
Nume:
Telefon:
E-mail:
Mesaj:
 

Sindromul de coasta cervicala

Sindromul de coasta cervicala este numit si SINDROMUL NAFFZIGER

El face parte dintr-un grup de sindroame de compresiune la nivelul aperturii toracice sau sindroame Raynaud de origine mecanica. Acest tip de sindroame se caracterizeaza prin traumatizarea continua a arterei subclaviculare, cu instalarea spasmului si diminuarea fluxului sangvin al extremitatii. In urma acestor traumatisme apar crize asemanatoare cu cele din sindromul Raynaud, dar mai putin caracteristice si in general unilaterale.

Coasta cervicala este o malformatie osoasa, o coasta rudimentara unilaterala sau bilaterala, situata pe apofiza transversa a vertebrei C7, care este adesea descoperită la pacienţi cu sindroame clinice (compresii neurovasculare, sindrom de apertură toracică superioară).

Cauzele Sindromului de coasta cervicala

  • compresiunea plexului brahial si a arterei subclavii de catre
  • o coasta cervicala rudimentara
  • o banda fibroasa (echivalentul coastei cervicale rudimentare)
  • prima coasta toracica
  • muschiul scalen ( Vezi Sindromul muschilor scaleni )

Simptomele sindromului de coasta cervicala

In sindromul de coasta cervicala apar:

  • dureri de-a lungul antebratului si mainii
  • parestezii (furnicaturi ) de-a lungul antebratului si mainii

Diagnosticul sindromului de coasta cervicala

Diagnosticarea Sindromului de coasta cervicala se face de regula prin examen radiologic. O metoda la fel de precisa, insa fara efecte secundare este scanarea termografica, asistata la nevoie de cea ultrasonografica. Aceste din urma metode ofera informatiile necesare pentru stabilirea diagnosticului si a metodelor de recuperare medicala folosite, fara a prezenta alte neajunsuri.

Tratamentul sindromului de coasta cervicala

Tratarea Sindromului de coasta cervicala in Centrul medical MEDREFLEX LINE se face prin sedinte de recuperare medicala bazate pe metode naturiste, stabilite pentru fiecare pacient in parte pe baza datelor oferite de scanarea termografica. Aceste sedinte nu se pot face acasa de care pacient, ci numai in cadrul centrului medical, sub ghidaj termografic .

Programari la consultatii. Beneficiati acum de reduceri promotionale !

Pentru programari la tratament va rugam sa ne contactati la numerele de telefon din pagina de contact. Ne puteti trimite de asemenea pe adresa noastra de email orice intrebari referitoare la cazul dvs. si la modalitatile de tratament pe care vi le putem oferi. Nu uitati sa va generati un cod de reduceri de pe site-ul medreflexline.ro pentru a beneficia de oferta noastra destinata vizitatorilor online [click aici pentru pagina cu generatorul de coduri de reducere]
imaginea coloanei vertebrale - vertebre si discuri intervertebrale