pentru programari la consultatii, va rugam sa ne contactati:
0264-484 555
Formular pentru contact si programari online:
Nume:
Telefon:
E-mail:
Mesaj:
 

Osteofite - ciocuri de papagal

Ce sunt osteofitele - ciocurile de papagal?

Osteofitele (denumite uneori si ciocuri de papagal datorita formei lor) sunt niste excrescente osoase care apar pe capetele oaselor, in jurul articulatiilor sau in interiorul lor, in jurul discurilor intervertebrale, precum si in zonele in care se unesc tendoanele si ligamentele cu oasele.

Cum iau nastere osteofitele (ciocurile de papagal)?

Cauza exacta a aparitiei osteofitelor nu se cunoaste. Se considera ca ele sunt o reactie reparatorie a organismului care apare in urma procesului de degradare, de degenerare a structurilor articulare. In urma acestui proces se produce o proliferare a vaselor de sange in cartilajul degradat.  Osteofitele se formeaza prin hiperplazie de tesut osos si formare de cartilaj nou (neoformare) si se localizeaza in jurul cartilajelor articulare sau a discurilor intervertebrale degradate, degenerate.

Unde se localizeaza osteofitele (ciocurile)?

Osteofitele apar mai frecvent in urmatoarele locuri :

  • coloana vertebrala ( pe vertebrele care compun coloana vertebrala )
  • la articulatiile genunchiului
  • la articulatiile soldului
  • pe coate
  • in zona umerilor umeri
  • in zona degetelor de la maini
  • in talpa piciorului

De obicei se localizeaza in jurul articulatiilor, in jurul discurilor intervertebrale, dar si pe zonele de insertie a tendoanelor si ligamentelor pe oase.

Metode de diagnostic pentru osteofite

Ca metode de diagnostic se folosesc des radiografia si tomografia computerizata (CT), metode care au un mare dezavantaj: iradiaza puternic si nu pot fi repetate decat la un interval mare de timp. Daca ne-am raporta la necesitatea de a putea verifica cat mai des evolutia sub tratament si efectele tratamentelor aplicate, aceste metode se dovedesc deosebit de ineficiente si nocive daca se aplica in numar mare.

In Centrul medical MEDREFLEX LINE se foloseste ca metoda de diagnostic Termografia, Ultrasonografia si Ultrasonografia termografica (ultrasonografia ghidata de termograf ). Termografia este deosebit de importanta in primul rand prin faptul ca indica cu precizie zona in care nervii sunt iritati si inflamati din cauza compresiunii exercitate de catre osteofite, iar in al doilea rand prin faptul ca serveste drept
ghidaj pentru scanarea ultrasonografica care se poate face mult mai rapid stiind cu precizie zona afectata din cadrul coloanei sau articulatiei afectate de osteofite.

Aceasta metoda de diagnostic este foarte performanta, nu iradiaza si poate fi folosita la orice categorie de persoane si oricand. Iata deci cateva motive pentru care va recomand sa apelati cu incredere la aceasta metoda de investigatie si diagnostic.

Simptomele asociate osteofitelor (ciocurilor de papagal)

Osteofitele prin ele insele nu sunt dureroase, dar prin faptul ca pot veni in contact cu alte structuri (oase, vase de sange sau nervi), pot produce durere. In situatia in care nu irita un nerv sau un vas si nu vin in contact cu o alta suprafata osoasa, osteofitele pot trece mult timp neobservate, chiar si ani de zile.

In alte situatii pot produce tulburari ale circulatiei din regiunea respectiva, cu toate consecintele aduse de acest lucru. Sunt si situatii in care un osteofit poate amprenta sacul dural, producand complicatii. Sacul dural este format de dura mater, care este o membrana de culoare alba, dura, fibroasa, cea mai externa dintre cele trei membrane care acopera maduva spinarii. In situatii mai avansate, cand sunt lasate mult timp netratate, osteofitele ( ciocurile ) pot produce anchilozarea articulatiei sau a regiunii respective, cu invaliditate.

Osteofite - metode de tratament

Centrul medical MEDREFLEX LINE foloseste cateva metode naturiste de tratament, pe care le aplica in functie de fiecare caz particular. In urma scanarii termografice si ultrasonografice, pe baza informatiilor oferite de aceste metode imagistice se poate stabili ce metoda de tratament este cea mai eficienta pentru fiecare pacient in parte. Dupa examinarea imagistica vi se va exxplica de catre doctorul curant in ce consta tratamentul pe care trebuie sa il urmati. Componenta sedintelor de tratament, numarul lor si modul in care se desfasoara, se decide deci in functie de fiecare pacient in parte, tinindu-se cont de mai multi factori care pot fi implicati in fiecare caz in parte: localizarea ciocurilor, dimensiunile lor, gradul de afectare a zonei.

Programari la consultatii. Beneficiati acum de reduceri promotionale !

Pentru programari la tratament va rugam sa ne contactati la numerele de telefon din pagina de contact. Ne puteti trimite de asemenea pe adresa noastra de email orice intrebari referitoare la cazul dvs. si la modalitatile de tratament pe care vi le putem oferi. Nu uitati sa va generati un cod de reduceri de pe site-ul medreflexline.ro pentru a beneficia de oferta noastra destinata vizitatorilor online [click aici pentru pagina cu generatorul de coduri de reducere]
imaginea coloanei vertebrale - vertebre si discuri intervertebrale