pentru programari la consultatii, va rugam sa ne contactati:
0264-484 555
Formular pentru contact si programari online:
Nume:
Telefon:
E-mail:
Mesaj:
 

Durerile de spate

In urma unui studiu recent cu privire la impactul afectiunilor musculo-scheletale asupra fortei de munca realizat de organizatia Work Foundation din Marea Britanie s-a constatat ca aproape 42% dintre romanii angajati sufera de dureri de spate din cauza conditiilor in care muncesc. Tot din punct de vedere statistic, acest studiu releva ca aproape 22% din totalul zilelor de absenta de la lucru se datoreaza afectiunilor musculo-scheletale ca urmare a efortului fizic. 30% dintre angajatii romani sufera de dureri la nivelul gatului, umerilor si membrelor superioare. In Romania, peste 143.000 persoane sufera de artrita reumatoida.

In conditiile in care romanii fac din ce in ce mai putina miscare, numarul persoanelor afectate de probleme musculo-scheletale se considera ca va creste pe termen mediu si lung.

In afara de costurile legate de tratamentul acestor boli profesionale si pierderile cauzate de zilele de concedii medicale, studiul mai atrage atentia asupra costurilor ascunse ale acestor afectiuni: o calitate redusa a vietii, stresul la locul de munca provocat de conditiile grele de lucru, stresul financiar si suferinta fizica a acestor oameni afectati de durerile de spate, durerile articulare si afectiunile conexe.
imaginea coloanei vertebrale - vertebre si discuri intervertebrale