pentru programari la consultatii, va rugam sa ne contactati:
0264-484 555
Formular pentru contact si programari online:
Nume:
Telefon:
E-mail:
Mesaj:
 

Discopatia

Ce este discopatia?

Coloana vertebrala este compusa din vertebre intre care se afla discurile intervertebrale. Discurile au un nucleu pulpos, alcatuit dintr-un amalgam de proteine cu rol elastic ce asigura functia de amortizare a socurilor. Acest nucleu pulpos este inconjurat de un inel fibros care tine bine fixat nucleul. Discul intervertebral are o irigatie directa doar pana la varsta de 5 - 7 ani, dupa care se hraneste indirect, prin difuziune de la nivelul vaselor din jur. Se poate spune ca dupa aceasta varsta discul intervertebral incepe sa imbatraneasca.

Discul, prin nucleul sau pulpos, are proprietatea de a absorbi apa, deci de a se hidrata atunci cand este supus unui efort sau unei presiuni. Prin aceasta isi exercita functia de amortizor, eliberand apa atunci cand efortul, presiunea asupra discului inceteaza. Acest proces de hidratare – deshidratare se repeta mereu si coloana functioneaza bine. Dar cand efortul exercitat asupra coloanei vertebrale e prea mare si prea brusc, discul nu mai face fata, este depasit si incepe procesul de degradare. Acest proces de degradare determina in timp aparitia discopatiei, care reprezinta o boala a discului intervertebral.

Cum se diagnosticheaza discopatia?

Termograful reprezinta un instrument foarte util si sigur folosit la diagnosticarea discopatiei. Prin intermediul termografiei se depisteaza discul intervertebral bolnav, asa cum se poate observa in imaginea termografica alaturata:

In acest caz, pacientul este inca in prima etapa de degradare a coloanei vertebrale, cand durerea care apare e locala si de mai mica intensitate. Pentru a preveni avansarea bolii, este bine sa faceti o scanare termografica inca de la debut, chiar daca durerile sunt suportabile. Astfel, tratamentul este mai scurt si mai simplu.

Cum se trateaza discopatia?

In urma scanarii termografice si a stabilirii diagnosticului se recomanda sedinte complexe de recuperare medicala, in care intra masajul medical, executat de catre profesionisti, reflexoterapia si infiltratiile, care se fac sub scanare termografica. Prin aceasta metoda complexa de abordare, precizia si eficacitatea tratamentului creste foarte mult. De aceea, daca suferiti de o astfel de durere localizata la nivelul unuia sa a mai multor puncte de-a lungul coloanei, este bine sa nu amanati si sa va prezentati cat mai repede la medic pentru un diagnostic si un tratament corespunzator.

Programari la consultatii. Beneficiati acum de reduceri promotionale !

Pentru programari la tratament va rugam sa ne contactati la numerele de telefon din pagina de contact. Ne puteti trimite de asemenea pe adresa noastra de email orice intrebari referitoare la cazul dvs. si la modalitatile de tratament pe care vi le putem oferi. Nu uitati sa va generati un cod de reduceri de pe site-ul medreflexline.ro pentru a beneficia de oferta noastra destinata vizitatorilor online [click aici pentru pagina cu generatorul de coduri de reducere]
imaginea coloanei vertebrale - vertebre si discuri intervertebrale