pentru programari la consultatii, va rugam sa ne contactati:
0264-484 555
Formular pentru contact si programari online:
Nume:
Telefon:
E-mail:
Mesaj:
 

Boala (maladia) Scheuermann

Boala lui Scheuermann, denumita astfel dupa numele unui chirurg ortoped danez, mai este cunoscuta si sub numele de hipercifoza juvenila sau osteocondroza vertebrala.

Boala lui Scheuermann este o patologie de crestere, deci apare in timpul dezvoltarii. Este o forma mai rara de spondiloza dorsala. In cadrul acestei boli se produc anumite modificari la nivelul corpurilor si spatiilor intervertebrale. Se produc leziuni ale cartilajelor vertebrale cauzate de o circulatie sangvina insuficienta. Fortele deformante sunt mai accentuate la marginea anterioara a vertebrelor.In acest fel vertebrele devin mai subtiri anterior si astfel apare cifoza.

Rezultatul acestor modificari este o cifoza dorsala ( spate rotund sau cocoasa ), sau dorso-lombara accentuata. Inconstant, in functie de stadiul bolii, se asociaza si durerea. Durerea este direct legata de activitatea fizica. In repaus ea se reduce pana la disparitie.Boala poate da si complicatii grave, cum ar fi cele cardiace, respiratorii si deficitele neurologice. Boala apare mai frecvent intre 13 si 16 ani si este mai frecventa la sexul masculin. Poate debuta chiar si inainte de varsta de 10 ani. Intre 10 si 20 ani se constituie cifoza. Vertebrele capata o forma cuneiforma si coloana ajunge sa aiba o rigiditate deosebita.

Cauzele bolii Scheuermann 

Cauza exacta a acestei boli nu se cunoaste. Au fost totusi avansate mai multe ipoteze, mai multe teorii, dar nici una nu a fost inca dovedita. Este posibil sa aiba si o componenta ereditara.

Diagnosticul maladiei Scheuermann

In diagnostic se folosesc urmatoarele metode:

 • examenul clinic
 • examenul radiologic ( dezavantajul este ca iradiaza si nu se poate repeta )
 • rezonanta magnetica nucleara ( este scumpa si nu poate fi folosita decat in anumite conditii )
 • Scanarea termografica (folosita pe scara larga in Centrul medical MEDREFLEX LINE). Are avantaje cu totul deosebite.

 

Boala Scheuermann - Tratament

Tratamentul chirurgical se foloseste extrem de rar ( doar la curburi foarte mari ale coloanei vertebrale – peste 75 de grade )

Alte metode de tratament folosite :

 • repausul sportiv (nu se mai face educatie fizica)
 • este interzisa purtarea de greutati
 • ameliorarea posturii (pozitia corecta a coloanei vertebrale )
 • kinetoterapie
 • masajul medical
 • reflexoterapia
 • lumina polarizata
 • ortezarea ( purtarea de corset gipsat )
 • fizioterapie


In Centrul medical MEDREFLEX LINE se foloseste cu succes in tratarea coloanei vertebrale, deci si a acestei boli, tehnica numita termo-homeopunctura. 

Programari la consultatii. Beneficiati acum de reduceri promotionale !

Pentru programari la tratament va rugam sa ne contactati la numerele de telefon din pagina de contact. Ne puteti trimite de asemenea pe adresa noastra de email orice intrebari referitoare la cazul dvs. si la modalitatile de tratament pe care vi le putem oferi. Nu uitati sa va generati un cod de reduceri de pe site-ul medreflexline.ro pentru a beneficia de oferta noastra destinata vizitatorilor online [click aici pentru pagina cu generatorul de coduri de reducere]
imaginea coloanei vertebrale - vertebre si discuri intervertebrale