pentru programari la consultatii, va rugam sa ne contactati:
0264-484 555
Formular pentru contact si programari online:
Nume:
Telefon:
E-mail:
Mesaj:
 

Boala Baastrup

In cadrul Centrului Medical Medreflex Line se pot trata diferite forme ale spondilozei lombare. Una din aceste forme de spondiloza este Boala Baastrup.

Boala Baastrup este un tip de spondiloza localizata la nivelul coloanei vertebrale lombare. Ea apare mai ales la femei. Poate sa apara in urmatoarele conditii :

  • cand exista apofize spinoase mai mari
  • daca apare o hiperlordoza
  • daca se produce o turtire a discurilor intervertebrale ca urmare a unor suprasolicitari ( eforturi fizice prea mari si mult prea concentrate pe unitatea de timp )

Pentru o mai buna intelegere a acestei boli, vom detalia cativa termeni :

Apofizele spinoase sunt niste proeminente osoase in forma de tepi care sunt localizate in partea posterioara a arcului vertebral

Lordoza este numita si inclinare inapoi a coloanei vertebrale lombare. Deci este o curbare accentuata a coloanei vertebrale lombare .

In cazurile mentionate mai sus poate sa apara un contact intre apofizele spinoase ale unor doua vertebre vecine. In urma acestui contact, in timp se produce o remodelare a zonei respective si pot sa apara neoarticulatii (articulatii noi) la zonele de contact mentionate. In anumite situatii, cum ar fi efortul prea mare si prelungit, frigul, curentii de aer, traumatisme, aceste articulatii nou formate se pot inflama si devin dureroase.

Diagnosticul bolii Baastrup

In scop diagnostic se folosesc metodele imagistice, cum ar fi radiografia, rezonanta magnetica nucleara etc . In Centrul medical Medreflex Line folosim cu succes atat in scop diagnostic cat si terapeutic, termografia care prezinta reale avantaje fata de celelalte metode amintite. Mai multe detalii despre termografie gasiti pe site-ul www.termografie-ecografie.com


Boala Baastrup: tratament

In tratamentul coloanei vertebrale lombare, deci si in cazul bolii Baastrup, folosim homeopatia. Tratamentele se fac prin tehnica mezoterapiei. Se folosesc atat punctele locale depistate de termograf, cat si cele situate pe meridianele energetice ale organismului .

Dr Petre Muresan
 
imaginea coloanei vertebrale - vertebre si discuri intervertebrale